Anmälan Stagekidz

HÄR KAN DU ANMÄLA DITT BARN FÖR AUDITION TILL STAGEKIDZ!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sollentuna

Plats: Konferenslokal i Häggviksgymnasium, Häggviksvägen 4.

Sollentuna 12 - 18år

Sångledare: Linda T Pahlberg

Dag/Tid: Torsdagar kl.19.20 - 20.20

Start: Torsdag 16 februari

Audition till Stagekidz Sollentuna har vi för att försäkra oss om att barnen har musiköra och kan hålla ton. De ska ha viljan att sjunga solo, vara framåt ha "skinn på näsan". De bör även ha förmåga att lära in texter snabbt. Jag försöker sträva efter att gruppen håller ungefär samma sångkvalité och passar ihop som grupp. Vi vill märka att barnen verkligen brinner för sång och musik! 

 

I Stagekidz krävs att man övar massor hemma, det är mycket vi ska hinna på lektionerna!

Under lektionerna lägger vi mest tid på de låtarna som eleverna valt ut och vill framträda med under Stagekidz egna framträdanden. Det är alltid ett plus om de övar in låtar från terminsskivan också om de vill kunna vara med på Musickidz framträdanden.

 

Familjen bör vara redo att ställa upp på de framträdanden som kommer under och efter teminens slut för att det skall fungera.

 

För anmälan fyll i nedanstående formulär. Så här går det sedan till :

Ungefär en vecka innan första lektion/audition kommer jag att skicka ut musik och text på en ny låt som sökande övar in och framför på audition + att man förbereder en enkel valfri sång att sjunga vid samma tillfälle, sistnämnda sång  ska vara en man känner dig säker och trygg med (låtvalet har ingen betydelse, denna låt framförs utan musik), även lite gehör och tonsäkerhet testas & taktkänsla). 

Gruppen får max vara 10 personer i ålder 12-18år. 

 

Vi tränar mikrofonteknik, scenframträdande, danssteg/koordination samt övar på mer avancerade texter. Stagekidz får vara delaktiga i vilka låtar vi övar, men jag rekommenderar gärna låtar som passar varje person, man får gärna sjunga duett med någon annan i gruppen, det är inte bara solon som gäller.

 

Stagekidz uppträder tillsammans med Musickidzgrupperna, under dessa uppträdanden är det skivans låtar som gäller och det är oftast några ur Musickidzgrupperna som får möjlighet att sjunga någon rad eller vers solo. Stagekidzgruppen har också egna framträdanden där de får sjunga de låtarna de lagt extra krut på, ensamma eller tillsammans med någon av de andra. Vi har ibland egna bokade tider för Stagekidzframträdande under teminen och även efter avslutad termin.

 

OBS! Föräldrar, vet ni med er att ert barn inte nått denna nivå på sin sång ännu, anmäl dem gärna till Musickidzgrupp istället. Audition till Stagekidz gäller även de barn som tidigare gått i Musickidz, ingen går automatiskt vidare till Stagekidz.

 

Ingen kritik utdelas under audition (dvs. ingen "idol" uttagning).           

Vi har audition i samband med första lektionen och man deltar sedan på denna lektion så även eleven har en chans att känna om detta passar dem.

Vi meddelar per mail om ni blivit erbjuden plats i gruppen innan nästa lektionstillfälle. Är du 12-15år och ej erbjudits plats i Stagekidz är du annars välkommen i någon av Musickidzgrupperna istället.

 

Kursstart: kl: 19.20 - 20.20

Start: Torsdag 16 februari, ålder 12 - 18år.